Geluk zit in de kleine dingen

De titel van een serie die ik al lang geleden ben begonnen. In een paar zinnen en met een humoristische blik beschrijven deze uitspraken situaties waarin ik verzeild raak of die kenmerkend zijn voor een van de vele aandoeningen in mijn lijstje.

Ik was te moe gisteren om het voor te bereiden, maar vandaag wilde ik er zeker weer eens eentje gaan posten, omdat ik deze week met iets positiefs en vrolijks wilde eindigen.

Ik had echter niet op Peul gerekend, de neurochirurg die deze week al eerder zijn best deed om onze toekomst de “nek om te draaien”. Hij heeft blijkbaar de smaak te pakken, want hij deed het vandaag nog eens dunnetjes over. Nog wel als reactie op een verhaal van een vrouw wiens nekfusie uitgevoerd door de neurochirurg in Barcelona haar een nieuwe kans heeft gegeven en die tegelijkertijd een oproep was voor de crowdfunding van haar dochter die met hetzelfde kampt.

Het was voor mij de druppel. Ik heb mij afgemeld voor de studie die hij beloofd had op te starten en waarbinnen ik geopereerd zou kunnen worden. Die man laat ik niet aan mijn lijf komen, maar nog meer wens ik niet gebruikt te worden om zijn vooringenomen standpunt te bewijzen.

Dat betekent dat nu de enige hoop nog in Barcelona ligt en waarschijnlijk denken er meer zo over waardoor het nog moeilijker gaat worden om geld bij elkaar te krijgen via crowdfunding dan het tot nu toe al was voor lotgenootjes. Als ik eraan denk om hoeveel geld het dan gaat, begint het me te duizelen. Het is inderdaad niet normaal meneer Peul dat we daarvoor gedwongen worden om dure oplossingen te zoeken in het buitenland. De reis alleen al breekt ons op. Om over de financiële druk en de stress die dat oplevert nog maar te zwijgen. U had een begin kunnen maken om daar verandering in te brengen. U bent hier het probleem. Niet de enige arts in Europa die het tot nu toe wel aan durft en – niet geheel onbelangrijk – met succes (alle operaties houden een bepaald risico in en garanties kunnen nooit gegeven worden).

Achter de schermen worden de messen geslepen en succes verhalen gebundeld. De vraag is hoeveel schade Peul al heeft aangericht vanuit zijn positie en zijn zucht naar media aandacht.

Ik ben tot hier gekomen zonder Peul. De weg verder zal ik ook zonder hem wel op een of andere manier weten af te leggen. Al heb ik nu nog geen idee hoe.

Hij is mijn vertrouwen niet waard en ook al stormt het nu in mijn hoofd, doet alles me zeer en zijn mijn benen niet te vertrouwen, mijn humor pakt hij me mooi niet af. Geluk zit in kleine dingen:. Zoals de eekhoorn die vanmiddag precies onder het open raam waar ik bij stond een noot kwam verstoppen. Verwoed gravend en kloppend tot hij tevreden was over het resultaat. Niets meer van te zien. Hij keek nog net niet tevreden om zich heen om te zien of iemand zijn mooie werk had opgemerkt. De kans dat hij hem ooit nog terug vindt, is klein in mijn ervaring, maar het was geweldig om hem zo zijn best te zien doen. Daar kunnen sommige mensen nog een voorbeeld aan nemen.

Als EDSer met AAI/CCI, kom je nog eens ergens.

Tenslotte mag je stad en land afstruinen

Én zelfs over de grens reizen om de hulp te krijgen die je nodig hebt.

(Neem bij voorkeur de toeristische route.)

Geluk zit in de kleine dingen

Nieuwe berichten in je inbox

2 reacties

  1. diene mijn heer Peul, is in mijn ogen een echte peuleschil!!!!wat een eikel zeg!!!

Reacties zijn gesloten.